Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler
Vejetaryen Mutfağı
Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri.
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Uzun Lahmacun (Tam Ölçülü) Malzemeler Hamuru için: 2 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 20 gram yas maya 1 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Aldığı kadar un İç harcı için: 600 gram dana kıyma 2 adet yeşil sivri biber
Pırasalı Peynirli Kol Böreği ( Çıtır Çıtır ) Malzemeler 4 adet taze yufka İç harcı için; 5 adet pırasa ( Ben sadece beyaz kısmını kullandım) İstediğiniz çeşit bir peynir Zeytinyağı Tuz Şeker ( bir çimdik )( damak tadınıza göre kullanmayabilirsiniz) Karabiber Pulbiber Sosu için; 1 su bardağından bir parmak eksik soda ( maden suyu) 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurtanın akı Üzeri için; 1 yumurtanın sarısı ( sosu için kullandığımız yumurta akının sarısını kullanıyoruz) Susam Çörekotu İsteseniz bir parça dikdörtgen şekilde milföy hamuru( ince şeritler halinde kesilerek kullanılacak)
Çok Kabaran Buzluk Böreği ( Banyolu Börek ) Malzemeler 6 tane yufka 1 su bardağı süt 125 gram tereyağı İçi için: 9- 10 tane orta boy haşlanmış patates 1 büyük kuru soğan Tuz Kırmızı biber Karabiber Sıvı yağ Üzerine sürmek: İçin yumurta sarısı Hazırlanışı Selam arkadaşlar sizlerle bugün puf puf kabaran çok lezzetli 👌👌😋😋 her daim elinizin altında hazır kurtarıcı bir börek tarifi paylaşmak istiyorum çayınız demlenene kadar hazır mutlaka deneyin 🌴 önce iç
El Açma Kıymalı Ispanaklı Kol Böreği Malzemeler Hamuru: Çeyrek yaş maya 4 yemek kaşığı yoğurt Yarım çay bardağı ılık su 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 5 çay bardağı un Yufkalara sürmek için:
Kıymadan Döner Yapımı (Hazırdan Daha Lezzetli) Malzemeler 1 kilo orta yağlı dana kıyma 4 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı yoğurt 1 orta boy soğan 2. 5 tatlı kaşığı tuz
Kalamar nasıl yapılır, nasıl pişirilir ve marine sosu ile ilgili sorularınızı, merak ettiklerinizi ve püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Kalamarı sadece restaurantlarda yiyen birisi bu balığı evde yapmaya karar verip balık markete gittiğinde ve ilk defa kalamarı çiğ olarak gördüğünde ilginç tepkiler verebilir. Kimisi “Hadi
Canım bu muymuş yediğimiz?” der kimisi yüzünü buruşturarak bakar, kimisi de sırf görüntüsüne aldanıp alıp pişirmekten vazgeçebilir. Görüntü sizi yanıltmasın. Çiğken mürekkep balığına benzeyen bu muhteşem lezzetin üstündeki renkler ince bir deriden ibarettir. Temizlenip yıkandıktan sonra geriye bembeyaz bir et kalır. (hoş şekli aynı kalır ya neyse )
Veya yukarıdaki tepkileri göstermese bile nasıl yapılır, nasıl pişirilir, nasıl kızartılır, sos nasıl hazırlanır gibi aslında çok da pratik olan tarifleri bilmediği için evde yapmaktan vazgeçebilir.
Balık marketlerden aldığınızda zaten sizin için temizleyip halka halka kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısı ile bazıları için ürkütücü görünümünden eser kalmaz. Pişirmeden bir
Bağışıklığı güçlendirmesinden tatlı krizini önlemeye…
Yoğurdun kalsiyumun başlıca kaynaklarından olduğunu biliyoruz ama diğer faydalarından pek çoğumuzun haberi yok. Oysa her gün düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirmesinden bağırsak sağlığını korumasına, yağ yakımını hızlandırmasından tatlı krizini önlemesine dek vücudumuz için çok önemli faydaları var. Acıbadem Maslak