Kireçlenme sebebiyle oluşan tıkanmalar zamanla ütüleri kullanılamaz hale getirir. Ütü tabanında biriken kirler kıyafetlere zarar verir.
Ütünüzün uzun ömürlü olması ve kıyafetlerinizin ütü altındaki kirlere maruz kalmaması için ütü bakımını düzenli aralıklarla yapmanız gerekir.
Ütü tabanı bakımı:
Ütünün tabanına bir şey yapıştıysa, ütüyü fişe takıp en yüksek ısıda çalıştırın. Isındıktan
sonra ütüyü fişten çekin ve tabanını kalın bir kağıda sürtün.
Ütünün tabanı kireç tuttuysa, beyaz sirke damlattığınız yumuşak bir bezle bu bölgeyi silin. Bu yöntem yeterli olmazsa, sirkeye karbonat katabilirsiniz.
Kireç için sirke ruhu da kullanılabilir. Ilıttığınız ütünün tabanını, sirke ruhu damlattığınız yumuşak bezle silin.
Ütünün delikleri kireç tuttuysa, kulak çöpü yardımıyla kireçten kurtulabilirsiniz. Bu işlem için de beyaz sirke ya da sirke ruhu kullanabilirsiniz.
Ütünün su haznesi kireç tuttuysa, hazneye su doldurup içine biraz beyaz sirke damlatın. Ütüyü yüksek ısıda çalıştırarak buhar çıkışı sağlayın. Sonrasında aynı işlemi sirkesiz suyla tekrarlayın.
Dikkat edilmesi gerekenler:
Ütülerde kireçlenmeyi önlemek için, içme suyu ya da ütü suyu kullanmak gerekir. Ütüyle işiniz bittiğinde su haznesini boşaltarak kireçlenmeyi engelleyebilirsiniz. Ütü tabanları için, özel üretilmiş teflon altlıklar kullanabilirsiniz. Bu yöntemlerle ütünüzün uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Ütünün Kireçlenmesi Nasıl Önlenir?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı