Adıghe Hoy / Çerkes Peyniri
İçindekiler
Peynir Suyu: 2 SB
Tuz: Yeteri kadar
Süt: 10 Litre
Yapılışı
1- Peynir suyu bir küçük küpte bekletilir. İçine az tuz konur. Çok ekşirse su konur.
2- Süt ateşin üzerine konur, kaynamaya başladığında peynir suyundan 2 SB kenarından yavaş yavaş ilave edilir, bu işlem hafif ateşte yapılır, oluşan peynir üste çıkar, peynir suyu altta kalır.
3- Delikli kevgirle, özel olarak yapılmış peynir sepetine ortalarına tuz serpilerek bastırılır. Peynir ters çevrilir, süzülmesi beklenir.
4- Soğuduktan sonra tabağa alınır, altına üstüne tuz serpilir.
NOT: * Maya yerine ekşi yoğurt suyu da kullanılabilir.
* Yoğurt suyu sütü kesmezse yarım kaşık limon suyu bu işi görür. Ancak o kadar lezzetli olmaz.
* Bu malzemeyle 2 Kg. civarında peynir elde edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Afiyet olsun okuyan dostum! Tarifi denemek için heyecanlandın mı? Bir sır paylaş yorumda, yeni tatlar keşfedelim!