Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı beyaz peynir
8-10 dal maydanoz
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Kızartmak İçin;
1 çay bardağı sıvı yağ
Geniş ve derin bir yoğurma kabını önüne al, içine sütü, yumurtayı ve tuzu dök. Çırpma teli ya da bir çatal yardımıyla hepsini iyice birbirine yoldaş et.Ardından sıra peynirlerde ve yeşillikte: rendelenmiş kaşarını, ufalanmış beyaz peynirini, incecik kıydığın maydanozu, kabartma tozunu ve son olarak unu ekle. Tahta kaşıkla ya da spatula ile şöyle bir tur karıştır, malzeme birbirini tanısın.Biraz toparlanınca artık elini korkusuzca sokma vakti geldi. Hamuru kabın içinde ya da tezgâha alıp avuçlarınla yoğur; ne çok sert ne çok cıvık, ele hafifçe bırakıp yapışmayı kesen, yumuşacık bir kıvam yakalayacaksın. O an geldiğinde “tamam” diyeceksin, biliyorsun.Temiz tezgâha bir sheet pişirme kâğıdı ser. Yoğurduğunun hamuru tam ortaya kondur, avuç içlerinle nazikçe biraz yassılaştır. Üstüne ikinci bir pişirme kâğıdını kapatıp merdaneyi eline al; yavaş yavaş, sabırla, yarım santim kalınlığa gelene dek aç hamuru. İki kâğıt arasında çalıştığın için hiç stres yok, hamur hiç yere yapışmıyor.Kâğıdı kaldır, pizza kesicisini ya da keskin bir bıçağı kap. Hamuru önce ince uzun şeritler hâlinde kes, sonra her şeridi ortasından ve bir daha ortalayarak üç eşit parçaya böl. Kenarlarda kalan artık hamurları da aynı uzunlukta kesip arkadaşlarının yanına ekle, hiç fire verme.Geniş bir tavaya bolca yağı koy, kızdır. Ateşi orta seviyede tut ki içleri de pişsin, dışı da birden yanmasın. Çubuk pişilerini yağın içine usulca bırak, bir tarafı altın sarısı olduğunda spatula ya da maşa ile çevir. İkinci yüzü de aynı güzellikte kızarınca hemen kağıt havlu serdiğin bir tabağa al, fazla yağı çektir.İşte bu kadar. Sıcacık, çıtır çıtır çubuk pişiler hazır; çay demlenmişse daha ne olsun? Afiyet olsun

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Afiyet olsun okuyan dostum! Tarifi denemek için heyecanlandın mı? Bir sır paylaş yorumda, yeni tatlar keşfedelim!