Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

28 Temmuz 2016 Perşembe

Sokak Simidi - Simit Nasıl Yapılır

Sokak Simidi
Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
4 buçuk 5 su bardağı kadar un
Bulamak için
3 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 buçuk su bardağı kavrulmuş susam
Hazırlanışı Herkese Hayırlı Günler Hayırlı Haftalar Diliyorum 😊 Öncelikle hamur yoğuracağımız leğenimizin içine Mayamızı ve şekerimizi alıyoruz. ılık suyla sütümüzü karıştırıyoruz ve mayamızın üzerine alıyoruz. Sıvı yağımızı ekleyip elimizle güzelce karıştırıyoruz. Unumuzla tuzumuzu karıştırıp yavaş yavaş ilave ediyoruz kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuz yoğurduktan sonra ağzını kapatıp yarım saat kadar mayalanmasını bekliyoruz hamurumuz mayalanırken susamımızı çok yakmadan hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Mayalanan Hamurumuz dan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze haline getiriyoruz. Daha sonra masanın üzerinde elimizle uzatıyoruz. İki tanesinin uçlarını bir birine tutturuyoruz ikisini ters tarafa doğru kıvırıyoruz ve uçlarını birleştiriyoruz. Simitletimizi ilk önce pekmezli suya daha sonra susama iyice bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı bir şekilde diziyoruz. Tepsi mayası için yarım saat kadar bekletiyoruz daha önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında yaklaşık 30 35 dk kızarana kadar pişiriyoruz. Nefiss sokak simidimiz hazır 😊

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Sokak Simidi - Simit Nasıl Yapılır