Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

27 Temmuz 2016 Çarşamba

Kakaolu Yaş Pasta

Kakaolu Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası İçin:

3 adet yumurta,
150 gr yani klasik su bardağı dolusu şeker,
3 yemek kaşığı kaynar su,
175 gr yani 1 su bardağı dolusu un,
Yarım paket kabartma tozu (5 gr),
1 paket vanilya (5 gr).
Kreması İçin:

3,5 su bardağı süt,
1 su bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 adet yumurta sarısı,
2 yemek kaşığı kakao,
1 paket vanilya,
1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin.
Kakaolu Yaş Pasta Tarifi



Kakaolu Yaş Pasta Yapılışı

Pandispanyası için; yumurtaların sarıları ile aklarını ayrı ayrı kaplara ayıralım.

Yumurta aklarının içine bir fiske tuz ilave edip çırpalım.

Üzerine şekerin yarısına yakınını ilave edip kar haline gelene kadar çırpalım. (kaseyi çevirince akmayacak kadar oldu ise yeterli)

Kabınız temiz, kuru ve mümkünse cam olsun. Aklara hiç sarı karışmamalı.

Yumurta sarılarını çırpalım.

Yumurta sarılarının içine kalan şekeri ve kaynar suyu ilave edip beyazlaşana kadar çırpalım.

Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı 3 defada yumurta sarılarının içine ilave edip spatula ile alttan üste doğru karıştıralım.

Sonra yumurta sarısının içine 1-2 defada yumurta aklarını ilave edelim ve alttan üste doğru karıştıralım.

Sakın rastgele karıştırmayın kabarmış malzeme çöker pandispanya taş olur.

18 cm lik bir çember kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim.

Kalıbın yanlarını yağlayalım. (kabarırken kenarlara tutunarak yükselirse sadece ortası kabarmaz)

Hazırladığımız hamuru kalıba döküp tezgaha 2-3 kez vurup eşit şekilde dağılmasını sağlayalım.

5 dakika önceden ısıttığımız 165° fırında 20-25 dakika pişirelim. (kürdan ile kontrol edin)

Pandispanyayı fırın teline ters çevirelim ve soğumaya bırakalım.

Soğuyan pandispanyamızın yanlarını bıçakla geçelim ve kalıptan çıkaralım.

Kreması için; tencereye unu, nişastayı, kakaoyu ve şekeri koyup karıştıralım.

Üzerine yumurta sarısını ilave edip çırpalım.

Sonra sütü ilave edip pürüzsüz olacak şekilde çırpalım.

Orta ateşte karıştırarak pişirelim.

Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alalım ve 1 dakika daha pişirip ocaktan alalım.

Daha sonra vanilyayı ve tereyağını ilave edip 1 dakika çırpalım.

Ara ara karıştırarak ılıtalım.

Kremamızın üzerini streç ile kapatıp soğumaya bırakalım.

İyice soğuyan kremanın üzerinden streci alalım ve kremayı tekrar çırpalım.

İyice soğuyan pandispanyayı enlemesine 2’ye bölüp 3 parça elde edelim.

Pandispanyam çok yumuşak olduğu için sütle ayrıca ıslatmadım isteyen ıslatabilir.

Pandispanyanın aralarına bolca krema sürüp sıvayalım.

Pastamızı buzdolabına kaldırıp soğutalım.

Pastamızın üzerini bukle çikolata ile süsleyelim.

Kakaolu Yaş Pastamız servise hazır.

Alıntı 
Daha az göster

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**