Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

7 Mayıs 2016 Cumartesi

Paskalya Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (27.03.2016)



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Paskalya Çöreği Malzemeleri
1 paket kuru maya
½ su bardağı ılık su
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
½ su bardağı süt

Zeytinyağlı Bakla Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 2.Bölüm (26.03.2016)



Güzel Sözler - Özlü Sözler - Anlamlı Sözler - Deneme Yazıları Makale



Zeytinyağlı Bakla Malzemeleri
500 gr. taze bakla
1 adet soğan – yemeklik doğranmış

6 Mayıs 2016 Cuma

Bakladaki Mucize İyileştirme Gücü!

Taze bakla önemli ölçüde “L-Dopa” (Dopamin’in öncül maddesi) içerir. Taze baklanın 40 gramında 135 gram L-Dopa var. Yoğurtsuz olmak kaydıyla günde 250 gram zeytinyağlı taze bakla yiyen hastanın bozulan hareketleri düzelebiliyor. Ama baklanın ilaç olmadığını unutmayın. İlaçlarla birlikte destek olarak tüketilmelidir.
baklaBaklagiller ailesine ismini veren bakla, değerli bir besindir. Ancak bakla yemenin bazı kuralları var. Uzmanlar, baklayı pişirdiğiniz gün tüketmenizi öneriyor. Birkaç gün bekleyen bakla yemeği, karaciğeri yoruyor. Ayrıca taze baklanın fazla yenmesi, Parkinson hastalarında istem dışı huzursuz

1 Mayıs 2016 Pazar

Yumurta kabuğundan neler yapılır?

Yumurta kabuklarını çöpe atmadan önce bir daha düşünün. Çünkü ev ve bahçe işlerinde oldukça faydalı olabilirler Haber görseli
İçlerine tohum ekerek tohumlarınızı kalsiyumla besleyebilirsiniz.


Haber görseliİyice ezerek yem olarak kullanın,

29 Nisan 2016 Cuma

Bazı yemekleri nasıl ısıtmak gerektiğine dair yararlı tavsiyeler…

Image copyrightiStock
Bazı yemekleri nasıl ısıtmak gerektiğine dair yararlı tavsiyeler…
Yoğun bir günün ardından önceki günden kalan yemekleri ısıtıp yemek iyi bir fikir olabilir. Ama bunu yaparken zehirlenme tehlikesine karşı tedbirli olmak gerekir.

17 Nisan 2016 Pazar

Ispanaklı Kol Böreği (el açması)

Hamur için.
  • 500-550 g un(böreklik)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı tuz (silme)
  • 1 su bardağı ılık su
İç için:
  • 750 g ıspanak
  • 2 baş orta boy soğan
  • ¾ çay bardağı sıvı yağ (mısır özü)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 tatlı kaşığı sumak(Ispanağın otsu tadını almak için)
Hazırlanışta,
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağı ve mısır özü karışık)
  • 1 su Bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
Üstü için
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Ispanaklı Kol Böreği (el açması) Tarifi'nin Yapılışı

Hamur için,su dışındaki tüm sıvıları yoğurma kabına alın.Tuzu ekleyin.Azar azar un ve ılık suyu ekleyerek hamurunuzu yoğurun.Ele yapışmayan hamuru tezgahınıza alarak unsuz zeminde 3 dk daha

7 Nisan 2016 Perşembe

Farklı ve İlginç Kahvaltı Tabakları


Dünyadan Farklı ve İlginç Kahvaltı Tabakları

Bize göre peynir, zeytin ve yumurta üçlemesi yetebiliyorken bakalım dünyada neler neler yeniliyormuş.

1. Mısır

Mısır

2. Fas