Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

14 Şubat 2014 Cuma

Dondurulmuş Besinler Zararlı mı?

 
 Son yıllarda çok fazla tüketilmeye başlanan dondurulmuş gıdalar hakkında kısa bilgiler bulabileceğiniz bir yazı hazırladım sizlere.
Özellikle çocuklar için çok sakıncalı olduğunu düşündüğüm dondurulmuş gıdaları tüketmek zorundamıyız ayrıca eskiden olduğu gibi donrumadan sebzeleri ve meyveleri mevsiminde ve

Sevgililer Günü pastası nasıl yapılır?

sevgililer-günü-pastasi-.jpg Sevgililer gününde sevgilinize eşinize sevdiğiniz kişiye bir pasta yapmak istermisiniz bayanlar.Hemde harika kalpli bir pasta tarifi paylaşacağız sizlerle görünümüde tadıda nefis olan sevgililer günü pastası yapılışı aşağıdaki gibidir.

Sevgililer Günü Pastası İçin Gerekli Malzemeler;

Pastamızın Pandispanyası için;


3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı soğuk su,
4 çorba kaşığı tepeleme un,
1 pkt kabartma tozu,

12 Ocak 2014 Pazar

Kırmızı şarap lekesi nasıl çıkar ?

 Kırmızı şarap lekesi :
Halınızın üzerine kırmızı şarap döküldüyse telaşa kapılmayın. Soda içerisine dökeceğiniz karbonat, şarap lekesi için harikalar yaratıyor. Çok fazla yorulmanıza gerek yok. Öncelikle ilk nemini almak için kuru bir bezi lekenin üzerine bastırın. Daha sonra üzerine lekenin boyutu kadar karbonat eklediğiniz sodayı dökün 15-ila 25 dakika arası bekletin. Bu işlem lekenin asit ile kabarmasını sağlayacaktır. 
En son nemli bir süngerle bölgeyi silmeniz yeterli olacaktır.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

9 Ocak 2014 Perşembe

Nedir Arkadaş ; Nedir? Neden? Nerede? Nasıl? Niçin? Hangi? : Sir ağda lekesi nasıl temizlenir?

Nedir Arkadaş ; Nedir? Neden? Nerede? Nasıl? Niçin? Hangi? : Sir ağda lekesi nasıl temizlenir?: Halıya dökülen sir ağda nasıl çıkarılır? *halıya sıcak rollon ağda döküldü napacağım ?   -agda bezini lekeli olan kısma koyun ütüyle ...


Nedir,Neden,Nerede,Nasıl, Niçin,Hangi, Kim,kimdir,Neredesorularına cevap bulacağınız blog sitesi. ...

4 Ocak 2014 Cumartesi

Krep Tarifi


•    2 adet yumurta
•    1 buçuk su bardağı un
•    Yarım su bardağı süt veya su
•    1 çay kaşığı tuz

27 Kasım 2013 Çarşamba

Acılı Ezme Tarifi


Malzemeler:
•    3 soğan
•    3-4 yeşilbiber 
•    2 kırmızıbiber

25 Kasım 2013 Pazartesi

Puf Böreği ( hamur kızartma)


Malzemeler
1 adet yumurta
 1 kase yoğurt
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Tuz
Kızartmak İçin
Sıvıyağ 
Yapılışı 1.   Yumurta, tuz  ve yoğurtu derin bir kabta karıştırın.
2.   Üzerine kabartma tozu ve alabildiğince unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hanur elde edene kadar yoğurun.
3.   Hamuru oklava yardımıyla çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde açın.
4.   5-6 cm uzunluğunda kare parçalara bölün.
5.   Bir tavada kızdığınız yağın içinde kızartın.
6.   Sıcak servis yapın.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı