Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

31 Ağustos 2011 Çarşamba

Alabalıklar, 16 farklı çeşitte sofralardaki yerini alıyor

Keban'dan sofralara uzanan lezzet

Elazığ'da yılda 22 bin ton alabalık üretilen Keban ilçesinde, Keban Baraj Gölü ve Fırat Nehri üzerindeki kafeslerde yetiştirilen alabalıklar, 6 ay içinde porsiyon olarak tabir edilen büyüklüğe ulaştıktan sonra sofralardaki yerini alıyor.
Keban Baraj Gölü ve Fırat Nehri'ndeki kafeslerde yılda 22 bin ton alabalık üretimiyle Türkiye birincisi olan Keban'da yetiştirilen lezzetli alabalıklar, hummalı çalışmalar sonucu sofralara ulaşıyor. Fırat Nehri üzerinde karayolu ile ulaşılamayan kafeslere gidebilmek için sabahın erken saatlerinde Pınarlar köyü Dummo mevkisinden motorlu balıkçı kayıkları ve üzerlerinde vinç bulunan teknelerle yola çıkan işçiler, 20 kilometrelik zorlu bir yolculuğun ardından kafeslere varıyor.

25 Ağustos 2011 Perşembe

Kayısı, baklavaya yakıştı

Fıstıklı ve cevizlisinin dışında vişneli, kakuleli, kestane şekerli ve narlı baklavalara bir yenisi daha eklendi. Bingöllü bir tatlıcı, Malatya'nın meşhur kayısısı gün kurusundan baklava yaptı.
Şeker Bayramı öncesi vatandaşları Kayısılı Baklavayla tanıştıran Meşhur Diyarbakır Kadayıflarının sahiplerinden Sedat Alpkıray, kayısılı baklava fikrinin kendisi gibi kadayıf ve baklava üzerine çalışan amcasından çıktığını söyledi.
Yaklaşık bir ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda tatlıcı olan aile büyüklerine, personele, sık sık dükkana gelen bazı müşterilere baklavayı tattırdıklarını anlatan Alpkıray, bazı müşterilerin baklava için ''kadayıfı geride bırakacak bir tat'' yorumunu yaptıklarını aktardı.

21 Ağustos 2011 Pazar

Ebru Şallı’dan Nefis Bir Lezzet : Mısırlı Pilav

Ebru Şallı’dan Nefis Bir Lezzet:Mısırlı Pilav
(4 kişilik) Hazırlama süresi:10 dk. Pişirme süresi: 20 dk.

Bir su bardağı pirinci teflon tavada mısır özü yağıyla çok az kavurun. Sonra 1.5 su bardağı sıcak suyu ilave edin, tuzunu koyun. Biraz karıştırıp kısık ateşte tencerenin kapağını kapatın. Pirinç kendini

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Yemeklik Endemik Bitkiler

Yemeklik Endemik Bitkiler Orkide :
Ülkemizde endemik orkide çeşitleri vardır. Bunlardan sahlep yapılabilmekte, K. Maraş ilinde ise dondurmalara katılmaktadır. Maraş Dondurmasının meşhur olmasının kaynağında orkidelerden elde edilen sahlep önemli rol oynamaktadır. Nitekim bu ilimizde endemik olarak Cephalanthera kotschyana, Dactylorhiza Osmanica (Osmaniye orkidesi) orkideleri yetişmektedir.

Kremalı Mantarlı Makarna

 

Mantarların kararmaması için pişirmeden önce bir süre limonlu suda bekletin.
Malzemeler 4 Kişilik


  • 1 paket makarna
  • 250 gr mantar

Tavuk Göğsü Dolması



Mantar seçerken sert ve sağlam yapılı olmalarına dikkat edin

Malzemeler 4 Kişilik

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 kök ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan

Bezelye Çorbası

Bezelye Çorbası


Çorbanızda et suyu tablet de kullanabilirsiniz
Malzemeler 5 Kişilik