Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Fıstık Ezmeli Truffle



Malzemeler:
50 ml Süt Kreması
160 gr Çikolata (bitter)
3 çorba kaşığı fıstık ezmesi
2 çorba kaşığı şeker

Üzeri için:
Kakao




Tarif:

Sünger Gibi Harika Marshmallow Şekerler

Sünger Gibi Harika Marshmallow Şekerler


MALZEMELER...

2 yemek kaşığı toz jelatin

130 ml soğuk su

beraber 10 dakika kadar mikser ile iyice çırpılır.

200 gr ince pudra şekeri

3 yemek kaşığı dolu dolu glikoz

70 ml su ve bir fiske tuz

Beraber kısık ateşte altı kalın bir tencerede karıştırarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra 10 dakika

Afyon Lokumu Nasıl Yapılır

Malzemeler:

1 su bardağı yağ (yarı svı yarı katı yağ)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya

İçi için:

1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt

Ayrıca:

Hindistan cevizi

Yapılışı:

Önce krem şanti ile sütü mikserle iyicene çırpıp buzdolabına kaldıralım. Un ile yağı biraz kavuralım. Sonra diğer malzemeleride katıp pişirelim.

Kurabiye Tatlısı

Malzemesi:

2 poşet damla çikolatalı kurabiye

1 kutu krema

1 poşet krema sertleştirici

4-5 çorba kasığı pudra şekeri

1 çay bardağı süt

1. Kremayı derin bir kaba alıp mikser ile yüksek ayarda çırpın. Üzerine krema sertleştirici ve pudra şekerini ilave edip krema katılasana kadar çırpamaya devam edin.



2. Kurabiyelerin hepsini 1'er tatlı kasığı sütle ıslatın. Üzerlerine yine 1'er tatlı kasığı kremadan koyun. İkinci bir kurabiye ile kapak gibi kapatın. Bu işlemi kurabiyeler bitene kadar tekrarlayın. Tatlıyı buzdolabında 1-2 saat bekletin.

......................

video

Boşnak Böreği ( Pita )

Boşnak Böreği ( Pita )



Malzemeler:
Hamur için:
3 su bardagı süt
Yarım cay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kasığı tuz
Aldığı kadar un

içine:
4 soğan
250 gr kıyma
Kıyma ile soğan hafif kavrulur karabiber tuz eklenir.

Arasına sürmak için 1 kase sıvı yağ
Üzerine 1 yumurta sarısı.




Tarif :
Süt , tuz ve yağ karıştırılır, un ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edilir. Limondan büyük yumaklar yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Hazırladığımız bu toplar un ile yufka kalınlıgında açılır. Üstüne 1,5

Patatesli Börek - Patatesli Börek Tarifi

Patatesli Börek - Patatesli Börek Tarifi



Malzemeler :
4 yufka
½ su bardağı sıvıyağı
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
susam

Börek İçi Harcı :
4 büyük patates
1 soğan
1 kahve fincanı sıvıyağı
1 çorba kaşığı salça
Tuz ve karabiber




Tarif :
Soğanları yemeklik doğrayıp kavurun. İçine salça, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra biraz daha çevirip ocaktan alın. Patatesleri de haşlayıp ezip, karışama ekleyin.
Bir kapta yumurta, sıvıyağ, süt ve tuzu çırpıp karıştırın.