Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

15 Mart 2011 Salı

Karnıyarık - Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık - Karnıyarık Tarifi



Malzemeler :
6 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates)
250 gr. Kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak
1/3 bardak çiçek yağı
2 çorba kasığı margarin
2 bardak sıcak su suyu
Tuz, karabiber,kırmızıbiber

Tarif :

Mantarlı Et Sote

Mantarlı Et Sote



Malzemeler :
1 kilo mantar
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 soğan (arzu eden daha fazla kullanabilir)
arzu edildiği kadar kiraz domates
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber



İnegöl Köfte - İnegöl Köfte Tarifi

İnegöl Köfte - İnegöl Köfte Tarifi



Malzemeler :

500 gr döş kıyması
1 soğan
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay bardağı su
tuz



Kavurma - Et Kavurma Tarifi

Kavurma - Et Kavurma Tarifi



Malzemeler :
1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti(Orta Yağlı)
1 Su Bardağı Su
1/2 Çorba Kaşığı Tuz
125 gr. Margarin




Tarif :
1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp,yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım.Eti kavuracağımız tencereye 125 gr. margarini alalım.Tuzladığımız eti tencereye koyalım.1 su bardağı suyu ekleyelim.Tencerenin kapağını kapatıp,etler,suyunu çekip kızarıncaya kadar orta ateşte pişirelim.

Çoban Kavurma - Çoban Kavurma Tarifi

Çoban Kavurma - Çoban Kavurma Tarifi



Malzemeler:

1 kg kuşbaşı kuzu eti
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet çarliston biber
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
½ çay bardağı sıvı yağ



Fırında Tavuk Graten

Fırında Tavuk Graten



Malzemeler:
1 tavuk
2 kaşık yağ (margarin)
2 kaşık un
Yarım litre süt
3- 4 çorba kaşığı rende kaşar
2 yumurta
Tuz ve karabiber


Asma Kesesinde Sarma - Oktay Usta

Asma Kesesinde Sarma - Oktay Usta



Malzemeler :

Asma Yaprağı
4 Soğan
300 Gr. Kıyma
1 Su B. Pirinç
Dere Otu
Maydanoz
Taze Nane
1 Çorba K. Domates Salçası
3 Çorba K. Domates Sos
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Su
* Sosu İçin:
1 Tatlı . Söke Un
1 Çorba K. Domates Salçası
Sıvıyağ
Su
Tuz



Hazırlanışı